Apartmány Horní Václavov: <small>Spojení moderní technologie a přírody</small>

Apartmány Horní Václavov: Spojení moderní technologie a přírody

Komerční sdělení | Pondělí, 17. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

V malebné krajině Horního Václavova, v podhůří Nízkého Jeseníku, vznikl jedinečný projekt nízkoenergetické dřevostavby. Celkem 11 rekreačních bytů, které realizovala firma Development Minářová dokonale kombinuje moderní technologie s krásou české přírody. Nabízí komfortní bydlení v různých dispozicích, od útulných 1+kk až po prostorné 3+kk s terasou.

Apartmány jsou navrženy s důrazem na propojení s přírodou. Dřevěné prvky a horský design vytvářejí příjemnou atmosféru klidu. „Každý z majitelů si svůj apartmán upravil dle svého. Máme tu byt v rakouském horském stylu s černou koupelnou a saunou, apartmán obložený dřevem v teplých tónech i minimalističtější byty vyvedené v chladných tónech. Každý z nich je však v souladu s atmosférou hor a lesů," vysvětluje Markéta Minářová.

Všechny příčky jsou vyrobeny z Modrých akustických desek Rigips, které zajišťují výjimečnou zvukovou izolaci. Tento detail umožňuje obyvatelům užívat si nerušeného odpočinku i při plné obsazenosti budovy. Nosné stěny a vnitřní příčky tvoří systém konstrukčních sádrokartonových desek RigiStabil, které jsou impregnované a vyniká jejich požární bezpečností. „Desky jsou zároveň velmi pevné, takže na ně bylo možné ukotvit cokoliv od kuchyňských linek po televize," vysvětluje Tomáš Korecký, odborník na dřevostavby z Rigipsu.

DrevoaStavby.cz Nízkoenergetické apartmány ze dřeva Horní Václavov interier

obr.: Horský design a materiály Rigips se skvěle doplňují. Zdroj: Rigips

Nízkoenergetické bydlení jako nový standard


Celá dřevostavba je navržena v nízkoenergetickém standardu, což výrazně snižuje spotřebu energie a provozní náklady. Tento standard je dosažen díky sendvičové konstrukci, která je vyplněna minerální vatou a doplněna difuzně otevřeným systémem zateplení. Tento systém umožňuje průchod vodních par z konstrukce ven, čímž je zabráněno kondenzaci vlhkosti a vzniku plísní. Díky těmto technologiím si obyvatelé mohou užívat příjemné a zdravé vnitřní prostředí.

Harmonie s přírodou: Výhled na Praděd a sportovní aktivity


Lokalita Horní Václavov nabízí výjimečné možnosti pro relaxaci a sportovní aktivity. Z některých apartmánů mohou jejich majitelé či návštěvníci pozorovat majestátní Praděd a další krásy Jeseníků. Tato oblast je ideální pro lyžování, turistiku a výlety do přírody, včetně návštěv vodní nádrže Slezská Harta nebo lázeňského městečka Karlova Studánka. Apartmány nabízejí klidné útočiště pro ty, kteří hledají únik od každodenního shonu a chtějí si užívat přírodu.

Podle Markéty Minářové, majitelky společnosti Development Minářová, jsou apartmány Horní Václavov ukázkou směru, kterým by se mohla česká architektura v horských oblastech vyvíjet. Dřevostavby nejen skvěle splynou s horskou krajinou, ale mohou být také velmi komfortní, bezpečné a nadčasové. Tento projekt demonstruje, jak lze moderní technologie a tradiční materiály využít k vytvoření výjimečných rekreačních prostor.

DrevoaStavby.cz Nízkoenergetické apartmány ze dřeva Horní Václavov interier pokoje

Zdroj: Rigips

gotop