Inovativní radiátor Zehnder Tetris získal prestižní Red Dot Design Award

Inovativní radiátor Zehnder Tetris získal prestižní Red Dot Design Award

Komerční sdělení | Úterý, 13. srpen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Po zhruba půl roce úspěšného prodeje novinky na evropském trhu zabodoval nejnovější přírůstek z kolekce designových radiátorů Zehnder – koupelnový radiátor Zehnder Tetris – také v nejprestižnější evropské soutěži užitého designu Red Dot Design Award. Ikonický radiátor Zehnder Tetris získal ocenění Red Dot Product Design Award 2024.

"Oskar za design"


Ceně Red Dot Product Design Award je mezi designery právem přezdíváno "Oskar za design". Je celosvětově respektována pro přísný proces hodnocení a kvalitní porotu tvořenou panelem vysoce ceněných odborníků v oboru. I proto ocenění každý rok přitahuje velký počet příspěvků od výjimečných designerů a inovátorů z celého světa, kteří představují to nejlepší ze své tvorby. Ocenění Zehnder Tetris řadí tento ikonický radiátor mezi světovou elitu a potvrzuje výjimečnost tohoto designu a inovativní přístup ke konstrukci, vzhledu i zpracování radiátoru.

Zehnder radiátor Tetris ocenění

obr.: Atraktivní barva Olive Green evokuje spojení s přírodou, na kterém je design radiátoru Zehnder Tetris založen. Foto: Zehnder

Inspirace krásou i dynamikou přírody


Zehnder Tetris, inspirovaný dynamickým plynutím horských řek a kreativní silou jejich meandrů, staví naroveň plynulost přírody s harmonií architektury. Ztělesňuje rytmus tepla a přináší do koupelen a kuchyní pocit pohybu a prostoru.

Radiátor navržený renomovaným studiem King & Miranda kombinuje čisté linie s tvarem říčního koryta, a vytváří vizuálně přitažlivý celek přesvědčivý v prostoru a vysoce praktický v provozu. Radiátor vyniká precizně provedenými spoji, kterých je docíleno technologií lazerového svařování LazerMade a vysoce kvalitním dvouvrstvým lakováním, které činí spoje neviditelnými a dokonale těsnými.

„Zcela unikátní je vnitřní konstrukce radiátoru, která umožňuje oboustranné protisměrné proudění uvnitř radiátoru, což přispívá ke skvělému výkonu při vytápění i při vysoušení ručníků," zmiňuje nevšední řešení konstrukce radiátoru, které zaujalo i odbornou porotu, ing. Miroslav Váša, produktový manařer pro oblast radiátorů českého zastoupení firmy Zehnder. Radiátor pojme i opravdu objemné ručníky, a dokáže je velmi rychle hloubkově vysušit. K dokonalému dojmu z radiátoru přispívají armatury a montážní sady v barvách radiátoru.

Pro každý prostor, pro jakýkoli styl


Geometricky přesný, a přitom asymetrický a překvapivě živě působící radiátor lze bez problémů instalovat v jakémkoli prostoru. Dokonale se přizpůsobí jak klasickému nebo retro stylu, tak nejmodernějším interiérům. Bezkonkureční všestrannost Zehnder Tetris vyhoví jakémukoli uspořádání koupelny a jakýmkoli designovým představám.

Aktuálně Zehnder rozšířil svou produktovou řadu představením elektrické verze Zehnder Tetris, která sleduje současný trend ve vytápění koupelen, kde je důraz kladen na schopnost nárazového využití radiátorů a rychlého náběhu tepla, ale také na ekologii provozu. Stejně tak zákazníci uvítají možnost snadného napojení na nízkoteplotní soustavy a integraci v rámci tzv. chytré domácnosti.

Zehnder radiátor Tetris ocenění

obr.: Zehnder Tetris se hodí pro jakýkoli designový záměr koupelny od klasických až po nejmodernější. Foto: Zehnder

Forma a funkce v dokonalé harmonii


Ocenění pro Zehnder Tetris je odrazem téměř století zkušeností v oblasti vývoje a výroby radiátorů Zehnder. Značka dlouhodobě sází na spojení estetické dokonalosti s perfektní funkčností. Kromě designových radiátorů přináší na český trh i další technologicky špičková řešení pro optimální vnitní klima, zejména rekuperační větrací jednotky a stropní sálavé panely pro vytápění a chlazení.

„Posláním společnosti Zehnder bylo vždy zvyšování kvality života zlepšováním vnitřního klimatu. Získání ceny Red Dot za Zehnder Tetris je důkazem neochvějného odhodlání a inovativního ducha našeho týmu tomuto poslání dostát," komentuje ocenění Jörg Metzger, COO Radiators společnosti Zehnder pro oblast EMEA. „Jsme nesmírně poctěni takovým uznáním, a zároveň je to pro nás závazek i nadále posouvat hranice designu a funkčnosti v oblasti vnitřního klima," dodává.

Kompletní nabídka bytových a koupelnových radiátorů Zehnder→

gotop