Kombinace fotovoltaiky a elektrického vytápění aneb jak využít moderní technologie pro vaše pohodlí

Kombinace fotovoltaiky a elektrického vytápění aneb jak využít moderní technologie pro vaše pohodlí

Komerční sdělení | Pondělí, 01. červenec 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Spojení fotovoltaiky a elektrického vytápění se může zdát neintuitivní, protože potřeba vytápění nastává hlavně v době, kdy fotovoltaika neprodukuje energii. Nicméně, s využitím moderních systémů řízení a skladování energie v bateriích je možné tento problém překonat a zajistit pohodlné fungování domácnosti.

Vytápění fotovoltaikou?


Fotovoltaika vyrábí přes den, ale fólie netopí pořád. Fotovoltaické panely vyrábějí elektřinu již od ranních hodin, kdy ještě není potřeba vytápět. Tuto energii lze ukládat do baterií pro pozdější použití. Elektrické vytápění lze pak využívat během dne a v noci čerpat energii z baterií. Kromě zimních měsíců tak získáte stabilní zdroj energie po většinu roku.

Kombinace fotovoltaiky s bateriemi a topnými uhlíkovými fóliemi je ještě efektivnější ve spojení s chytrými domácími systémy, jako je například Jablotron nebo Loxone. Tyto systémy optimalizují vytápění a skladování energie.

Proč v domě s fotovoltaikou topit pomocí uhlíkových fólií?


Topné uhlíkové fólie jsou velmi tenké, lehké a snadno se instalují, což šetří prostor, kterého je zejména v případě mnohých moderních domů nedostatek. Jsou ideální pro pasivní vytápění v nízkoenergetických domech, kdy teplo přenáší z podlahy do prostoru a nevyžadují technickou místnost.

Tato technologie má minimální pravděpodobnost defektu a nízké náklady na údržbu, což ji odlišuje od jiných způsobů vytápění, jako jsou tepelná čerpadla či vodní vytápění.

Další výhodou je jednoduchost ovládání. S chytrým termostatem lze teplotu automaticky regulovat a vytopit dům před příjezdem. Každá místnost má samostatný termostat.

DrevoaStavby.cz Kombinace fotovoltaiky a elektrického vytápění LARX

Foto: LARX

Elektrické podlahové topení a fotovoltaika – soběstačnost a nízkonákladovost


Kombinace fotovoltaiky a elektrického vytápění je ideální pro ty, kdo chtějí být soběstační a snížit náklady na elektřinu. Dobře zateplený dům s chytrými technologiemi může být velmi efektivní. Vlastní zdroj energie zajišťuje stabilitu a bezpečnost, což je zvlášť důležité v současné nestabilní energetické situaci.

gotop