Software Regulus – Chytrá spolupráce tepelného čerpadla s fotovoltaikou

Software Regulus – Chytrá spolupráce tepelného čerpadla s fotovoltaikou

Komerční sdělení | Neděle, 23. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Jak dostat z každého paprsku slunce maximum ve formě tepla a teplé vody pro domácnost? Řešení je precizní spolupráce fotovoltaických panelů a tepelného čerpadla řízená softwarem od společnosti Regulus.

Společnost Regulus je dlouholetým lídrem v oblasti technologií pro domácí vytápění a chlazení. Jejich nejnovější inovací je systém, který inteligentně kombinuje tepelná čerpadla a fotovoltaické panely, což představuje nejen ekologicky šetrný, ale i vysoce efektivní způsob, jak dosáhnout energetické soběstačnosti domácností.

Efektivní využití solární energie po celý rok


Společnost Regulus inovovala své systémy o vlastní software, který zefektivňuje využití energie slunce tím, že přizpůsobuje výkon tepelného čerpadla podle aktuálního výkonu fotovoltaických panelů. Tento proces maximalizuje využití každé chvilky slunečního svitu. Přebytečná energie není promarněná, ale přeměněna na teplo, které je uloženo v speciálně vyvinuté akumulační nádrži Regulus HSK PV. Tato nádrž umožňuje využít nahromaděné teplo i ve chvílích, kdy slunce nesvítí, což zajišťuje stabilní a efektivní zásobování teplem a teplou vodou pro domácnost.

Energetická efektivita


Díky inteligentnímu propojení tepelného čerpadla a fotovoltaických panelů dosahuje systém mimořádné účinnosti. Tepelné čerpadlo využívá obnovitelné zdroje pro generování tepla s vysokou energetickou návratností, zatímco fotovoltaické panely dodávají potřebnou energii s minimálními ztrátami.

DrevoaStavby.cz Software Regulus fotovoltaika a tepelné čerpadlo_ovládání

Zdroj: Regulus

Udržitelnost a snížení provozních nákladů


Kombinace tepelného čerpadla a fotovoltaických panelů je dále rozšiřitelná o bateriové systémy pro ukládání elektrické energie, což umožňuje další úspory a zvyšuje energetickou efektivitu. Tento přístup podporuje udržitelnost a snižuje závislost na tradičních energetických zdrojích.

Klíčové benefity pro uživatele systému Regulus


  • Maximální využití obnovitelných zdrojů: systém efektivně kombinuje sluneční energii z FVE panelů a z tepelného čerpadla teplo okolí.
  • Adaptivní řízení energie: inteligentní software zajišťuje, že energie je využita právě tam, kde je třeba a v té správné chvíli, kdy je třeba.
  • Úspora nákladů: díky chytrému využití energií ze všech instalovaných zdrojů a ve správném čase, dochází k výrazné úspoře a snížení plateb za energie.

DrevoaStavby.cz Software Regulus fotovoltaika a tepelné čerpadlo_kombinace FVE a TČ

Zdroj: Regulus

Komplexní řešení od Regulus


Regulus nabízí kompletní servis zahrnující návrh, instalaci a údržbu systému, což zákazníkům zajišťuje plynulé a efektivní využívání jejich investic do obnovitelných zdrojů. S důrazem na kvalitu a inovace si Regulus udržuje svou pozici lídra na trhu s energetickými řešeními.

Pro více informací navštivte webové stránky Regulus→

gotop