5 tipů, jak poznat spolehlivého dodavatele plynu

5 tipů, jak poznat spolehlivého dodavatele plynu

Komerční sdělení | Středa, 26. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Při změně dodavatele je pro většinu lidí rozhodující především cena a co největší úspora. Jsou ale i jiné faktory, které je potřeba zvážit. Přečtěte si, na co se zaměřit a vyberte si dodavatele plynu, na kterého se opravdu můžete spolehnout.

1. Počet zákazníků a historie firmy


Na internetových stránkách prozkoumejte sekci „O Nás" a podívejte se, kde daný dodavatel plynu sídlí, jak dlouho už je na trhu a kolik má stávajících zákazníků. Dobrým ukazatelem je také to, že například vlastní i své zásobníky plynu jako třeba skupina SPP. V takovém případě totiž ani při případné krizi bez plynu nezůstanete.

2. Jasné a férové podmínky


Solidní firma by měla mít na stránkách k nahlédnutí vzorové podmínky smlouvy, nebo alespoň výtah toho nejdůležitějšího. Podmínky by měly být stručné a jasné – srozumitelné i pro laika. A pokud v nich čemukoliv nerozumíte, měli byste mít možnost se na cokoliv doptat.

3. Flexibilní nastavení trvání smlouvy a možnost odstoupení


Na co se zaměřit? Půjde o smlouvu na dobu neurčitou, nebo termínově omezenou? Když ji budete chtít z jakéhokoliv důvodu vypovědět, bude to možné bez sankcí? Měli byste mít možnost vybrat si takovou variantu, která vám vyhovuje.

4. Přehledný web a aktivní zákaznická podpora


Pokud na webu nemůžete najít žádné pořádné informaci ani kontakt na zákaznický servis, pravděpodobně to nebude náhodou – webové stránky v dnešní době fungují jako vizitka každé firmy. Vždy byste tedy na nich měli najít vše potřebné, případně možnost obrátit se na někoho, kdo vám poradí.

5. Možnost vyřídit vše potřebné online nebo v aplikaci


V současné době už začíná být samozřejmostí to, že své energie můžete mít neustále pod kontrolou – v aplikaci nebo webovém rozhraní. Odsud můžete spravovat svá vyúčtování, platit faktury i komunikovat s podporou. Pokud jde vybraný dodavatel s dobou a něco podobného nabízí, je to dobré znamení.

gotop