Průzkum říká: <small>Lidé upřednostňují pracoviště, které je přiblíží k přírodě</small>

Průzkum říká: Lidé upřednostňují pracoviště, které je přiblíží k přírodě

Komerční sdělení | Středa, 21. srpen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost Bayaya zveřejnila výsledky průzkumu mezi zaměstnanci, který ukazuje, že ačkoli jsou lidé v kancelářích vesměs spokojeni, mnoho z nich by neváhalo změnit práci, pokud by měli možnost pracovat blíže k přírodě. Průzkum zároveň ukazuje, že podoba pracoviště silně ovlivňuje jejich výkonnost i spokojenost v práci. Velkou roli přitom hraje možnost trávit čas v přírodním prostředí nebo ve větším soukromí.

Klíčové výsledky průzkumu ukázaly, že pracovní prostředí významně ovlivňuje vnitřní pohodu a klid u 52 % dotázaných. Lidé nejvíce postrádají možnosti odreagování a odpočinkové zóny (34 %), výhledy (25 %) a soukromí v open space kancelářích (17 %). Největším "žroutem" energie na pracovišti jsou vztahy na pracovišti (45 %), následované rušivými zvuky či hlukem (40 %). Celkem 51 % respondentů uvedlo, že se jim nejlépe obnoví pozornost a energie během chvíle klidu na čerstvém vzduchu, a 27 % zmínilo kontakt s přírodou.

Podle 47 % respondentů by také zlepšilo jejich koncentraci a usnadnilo relaxaci mezi prací, pokud by mohli pracovat v příjemné dřevěné stavbě s výhledem a blíže korunám stromů. Takové prostředí by zvýšilo výkonnost a zpříjemnilo práci 41 % respondentů. Být při práci blíže k přírodě by byl důvod ke změně zaměstnání pro téměř 70 % dotázaných. Detailní výsledky průzkumu je možné najít na této stránce.

„Výsledky průzkumu vlastně jen potvrzují, že příroda nám pomáhá "dobít baterky" - zklidnit se a více si užívat život. Vzhledem k tomu, kolik času často trávíme v kanceláři, je otázka jak dostat více přírody i do pracovního prostředí." říká Ladislav Trpák, zakladatel společnosti Bayaya a dodává: „Jsme přesvědčeni, že zaměstnavatelé, kteří lidem umožní více soukromí, nadhledu a kontaktu s přírodními materiály mohou výrazně přispět k vyšší spokojenosti a produktivitě zaměstnanců a tím pádem budou i atraktivnější na trhu práce. Takové prostředí bychom chtěli pomoci vytvořit. Proto spouštíme vývojový projekt, na jehož konci budou ideální kancelářské přírodní moduly - ať už na práci, setkávání, či relax."

Na stránce BAYAYA je možné se společně s BAYAYA zapojit do finalizace a následně testování přírodních kancelářských modulů.

kanclik-ajeto-bayaya-143

Foto: BAYAYA

O BAYAYA


100 % česká firma BAYAYA navrhuje, vyrábí a prodává krásné, modulární a přírodní dřevostavby s duší jak pro rekreaci (včetně glampingu na klíč), tak bydlení pro ty, kteří už vědí, že méně je často více a na místa, která propojují venku a uvnitř.

BAYAYA navazuje na bohatou historii chataření a pomáhá lidem být blíže k přírodě. Tvoří stavby, kde se prolíná minimalismus, pokora a soběstačnost. Na svém kontě má již více než 100 realizací nejen obytných posedů, portfolio tvoří i chaty na kolech, chaty a nově i stavebnice domů. Jeden z posledních projektů je i osvěta v kontextu nového stavebního zákona - Pankáčův průvodce stavební galaxií a s tím související rozvoj tématu doplňkových staveb.

INDIVIDUÁLNÍ PROHLÍDKY UKÁZKOVÉHO POSEDU V PRAZE


  • Kontakt: Petr Hrubeš, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , +420 721 626 379
  • Kde: Ski a Bike Centrum Radotín, Na Betonce 2, Praha - Radotín
  • Kdy: termín po individuální domluvě
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop