Kalendář

Měsíční přehled Týdenní přehled Kategorie Hledej Vytisknout

Evropského setkání stavitelů ze slaměných balíků

Kategorie: Dny otevřených dveří
Datum: úterý 23. srpen 2011
Konec:sobota 27. srpen 2011
Kontakt: Martina Petrů
tel.728 799 115
Email: esbgteam@gmail.com
Web: http://www.slamenestavitelstvi.cz

Poslední týden v srpnu se na Bouzovsku uskuteční sedmý ročník Evropského setkání stavitelů ze slaměných balíků (ESBG 2011), které je ústřední evropskou událostí pro všechny slaměné stavitele, architekty, stavaře, vědce, vyučující i žáky, a je organizováno každým druhým rokem. Součástí ESBG bude jednodenní konference, která kromě účastníků ESBG bude přístupná i dalším zájemcům z české veřejnosti a bude simultánně tlumočená do češtiny. Tečkou programu bude koncert irské hudební skupiny Poitín na Hradě Bouzově.

 

"Je to jeden z příkladů, jak naše národní dědictví pomáhá k vytvoření mostů mezi minulostí a současností, když srovnáme náš kamenný hrad s tímto moderním přístupem ke stavitelství nízkoenergetických domů z přírodních materiálů," říká kastelánka Zuzana Šulcová z Národního památkového ústavu.

 

Letošní setkání ESBG proběhne od úterý 23. do soboty 27. srpna v Centru přírodního stavitelství Permalot v Podolí u Bouzova.

Hlavní program setkání je přístupný pouze registrovaným účastníkům, nicméně páteční konference je určena široké veřejnosti. Zkušení evropští stavitelé na ní představí témata související se vzděláváním, výzkumem a podnikáním v moderním nízkoenergetickém stavitelství.

 

První obecní stavba ze slaměných balíků v České republice

V rámci setkání a ve spolupráci s Obecním úřadem Bouzov se uskuteční stavba autobusové zastávky z přírodních materiálů (dřevěná konstrukce, slaměné balíky, hliněné omítky a zelená střecha). Do výstavby se spolu s mezinárodními staviteli z 22 různých zemí bude moci zapojit i místní mládež.

Hledat v kalendáři

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop