Devět důvodů proč instalovat dveře se skrytou zárubní Dorsis

Devět důvodů proč instalovat dveře se skrytou zárubní Dorsis

Komerční sdělení | Čtvrtek, 12. srpen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Rozmach minimalismu jako hlavního interiérového trendu vede k užívání funkčních designových prvků, které bývaly vyhrazeny pouze luxusním projektům. Skvělým příkladem jsou dveře se skrytými zárubněmi.

Jednoduchost a přímé linie v interiéru


Samotný styl minimalismu vznikl už ve 40. letech minulého století – na původní chápání prostoru Miese van de Rohe po osmdesáti letech plynule navazují tvůrci moderních komerčních projektů i stavitelé rodinných domů a bytů. Čisté linie, nadčasová elegance a ničím nerušený prostor – to jsou stavební kameny minimalismu dříve i dnes.

Instalací dveří se skrytými zárubněmi Dorsis vneseme do interiéru jednoduchost a přímé linie, odstraníme zbytečné rámy, prahy a obklady. Cíl je jednoduchý - zajistit celkovou jednoduchost a soulad všech základních prvků interiéru a dosáhnout maximální elegance.

„Podstatou úspěchu dveří Dorsis je vlastně paradox - kvalita konceptu dveří a skrytých zárubní je v tom, že finální produkt v místnosti není vidět. Dveře jsou srovnané do jedné roviny se stěnou, zárubeň, zámek i panty jsou zcela skryté ve zdi, mezi dveřmi a zdí je viditelná pouze tenká spára," říká David Velímský, jednatel společnosti Dorsis. „Zákazník pak rozhodne pouze o designu samotného dveřního křídla."

Dorsis-Fortius-52-2

obr.: Dorsis Fortius 52 - zárubeň a panty jsou skryté, viditelná je pouze tenká spára mezi zdí a dveřním křídlem.

Proč tedy volit dveře Fortius 52?


  • Jedná se o komplexní produkt „zárubeň-dveře", který umožňuje volbu spolehlivého řešení do každého projektu.
  • Konstrukce skryté zárubně je vyrobena z hliníkové slitiny T6060 se speciálně řízeným zpracováním, což zaručuje pevnost a dlouhodobou kvalitu, dveře se nekroutí ani při dlouhodobém používání
  • Také tloušťka dveří 52mm ve spojení s robustní konstrukcí zajišťuje dlouhodobou pevnost dveřního křídla. Díky masivnosti celé konstrukce možné aplikovat volitelné prvky - skryté samozavírače, dveřní zarážky, elektrické otevírání, atd.
  • Průchodová výška může být až 3500mm, s nadpražím či bez něj, s nadsvětlíkem nebo šikminou
  • Tloušťka povrchových MDF desek je 6mm místo obvyklých 3mm, které snesou nejen nástřik či polep, ale i náročnější dekorování.
  • K dispozici je prakticky nekonečná variabilita povrchů dveří - od přírodní dýhy po CPL desky připravené k přemalování či dekorování.
  • Dveře jsou ošetřeny ze všech stran (nikoliv jen z viditelné hrany), což zabezpečuje vyšší odolnost ve vlhkých prostorách
  • Snazší a rychlejší montáž - celá konstrukce je dodávána smontovaná a vybavená ochrannými prvky pro snadnou instalaci.
  • A devátý důvod? Jsou prostě jedinečné a krásné..

Dorsis-Fortius-52-3

obr.: Dorsis Fortius 52 - na výběr máme téměř nekonečné množství variant povrchů. Od přírodních dýh přes nástřik či malbu až po betonové stěrky nebo obklady.

Dorsis-Fortius-52-4

obr.: Dorsis Fortius 52 - všechny dveře jsou vyráběné na míru jednotlivým projektům, což zaručuje trvalou kvalitu a jedinečný design.

Více informací o skrytých zárubních DORSIS→

DaS-5-2021 Advert
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop