DORSIS WOODY – ideální dveře pro designové dřevostavby

DORSIS WOODY – ideální dveře pro designové dřevostavby

Komerční sdělení | Pondělí, 10. květen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Přemýšlíte o tom, jak přenést vnější eleganci dřevostaveb do vnitřních prostor? Moderní konstrukce dveří nabízejí řešení, která dokážou otisknout krásu exteriéru do čistoty interiérových linií a podpořit moderní charakter celé stavby. Skryté zárubně Dorsis FORTIUS 52 a rámové zárubně WOODY jsou toho důkazem.


NOVINKA – dveře DORSIS WOODY

„Cílem vývoje Dorsis Woody byla kombinace moderního designu skrytých zárubní s klasickými interiérovými prvky. Podmínkou bylo zachování nerušených linií a estetické čistoty dveřního prostoru," říká David Velímský, jednatel společnosti Dorsis. „Výsledkem je koncept Woody, který umožňuje volně pracovat s prostorem v duchu minimalismu a zároveň využít designových možností, které přidaná rámová zárubeň nabízí."

Technicky i designově přestavují skryté zárubně optimální řešení dveřního prostoru – umožňují srovnat dveře do jedné roviny se stěnou, funkční prvky (zámek a panty) jsou ukryty, viditelná zůstává pouze tenká mezera mezi zdí a dveřní plochou. Přidaná plochá zárubeň pak vizuálně zvětší celý dveřní prostor.

DORSIS dveře WOODYDORSIS dveře WOODY

 

DORSIS dveře WOODYDORSIS dveře WOODY

 

Jaké jsou hlavní výhody konceptu WOODY?

  • Univerzální systém pro zdivo i SDK příčky s otevíráním dovnitř i ven.
  • Průchodová výška až 2700 mm.
  • Variabilita povrchu dveří i zárubní - od přírodní dýhy přes CPL desky ve škále odstínů RAL a NCS a různých dekorech.
  • Možnost aplikace volitelných prvků - akustických prahů, samozavíračů a dveřních zarážek.
  • Napojení rámové zárubně bez mezer a spár.

dveře Dorsis-Woody-5

Variabilita povrchů dveří Fortius 52 je v případě použití zárubní Woody neuvěřitelná. Zárubeň může mít stejný povrch, jako dveře, a tak elegantně rozšířit dveřní plochu.

V případě využití dýhy je k dosažení bezchybného designu nutné vyrobit dveře i zárubně ze stejného kmene, aby bylo dosaženo stejné barvy a kresby u dveří i zárubně. Chceme-li využít dveřní plochu jako dominantní vizuální prvek interiéru, můžeme nechat dveře barevně kontrastovat se zárubní.

Více informací o dveřích DORSIS WOODY→

DaS-3-2021 Advert
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop