Tisk
"Jiná okna" - kolekce designových oken 2016

"Jiná okna" - kolekce designových oken 2016

Komerční sdělení | Úterý, 25. říjen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE: Víme, že domyšlená a vyladěná okna můžou podtrhnout osobitý charakter celého domu. Zažité je, že okna jsou zkostnatělá. My chceme dokázat opak, flexibilita zde je možná a představám se meze nekladou.

 

Výrazněji tuto ne nepoznanou, ale zapomenutou vlastnost oken ukazuje kolekce "jiná okna". Hraje si se světly a stíny, dává myšlence rámování obrazů novou dimenzi a ohlíží se do historie truhlářského řemesla. Za návrhy stojí Maxim Velčovský, architekt Zdeněk Fránek a jedno z oken bylo vytvořeno in-house Jakubem Janošíkem. Kolekci jiná okna představíme 27.- 31. 10. na designbloku.

TRANSPARENT

Design: Maxim Velčovský

TRANSPARENT 3TRANSPARENT 2

 

Navrženo pro domy, ve kterých se dřevěné stěny proměňují v otevřený prostor. Navrženo pro prostor, ve kterém se dřevěné plochy proměňují v průhledné stěny.

LEVITACE

Design: Jakub Janošík

LEVITACE

 

Otvíravé okno levituje v ploše skla. Z obou stran celoskleněný design. Dokonalosti je dosaženo, když okno zarámuje v dáli středobod plátna obrazu.

OKNO S HMOŽDÍKEM

Design: arch. Zdeněk Fránek

OKNO S HMOŽDÍKEM - ve stěněOKNO S HMOŽDÍKEM - detail

 

Moderní okno s detailem naších předků, kteří s pomocí primitivních nástrojů v holých rukou dokázali zázraky.

SKYWALL

Design: arch. Zdeněk Fránek

SKYWALL - interiér

Celoskleněný design z exteriéru, který dělá okno bezúdžbovým. Fixní okna bezrámová. Přírodní dřevo v interiéru, v decentním zastoupením pouze na otvíravých částech.

Rámujeme ty nejkrásnější obrazy. Ano, myslíme si, že výhled je nejvýznamnější vlastností okna. Věříme v osobitost domů. Balancujeme mezi těmito dvěma myšlenkami a tam tvoříme a vyrábíme naše okna a dveře.

S “jinými okny” přichází i nové logo, které lépe komunikuje a odráží naší filosofii. Okna nám umožňují pozorovat svět kolem nás a to je i základní myšlenkou nového vizuálního stylu od Studia Najbrt.

Více na NOVÉM webu janosik.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop