Tisk
POLSKA DOORS&WINDOWS: <small>Češi se otevírají polským oknům a dveřím</small>

POLSKA DOORS&WINDOWS: Češi se otevírají polským oknům a dveřím

Dagmar Šimonová | Úterý, 11. červen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Export okena dveří z Polska do České Republiky dosáhl v roce 2012 hodnoty téměř 73 milionů Eur. Od Ostravy po Karlovy Vary se montují vysoce kvalitní polská okna a dveře a Česko představuje pro jejich výrobce jedno z nejdůležitějších odbytišť.


graphs CZ-1Inovativnost, kvalita, moderní design, bohatá nabídka a konkurenční cena jsou příčinou toho, že okna a dveře polských výrobců míří do stovky zemí na celém světě a jejich vývoz v minulém roce překročil 6 milionů kusů a částku 1 miliardy eur. Z milionů spokojených zákazníku tvoří velkou skupinu také obyvatelé Česka, kteří si už řadu let pořizují okna a dveře u svých severních sousedů.

„Od roku 2004 kladou polští výrobci oken a dveří velký důraz zejména na podporu prodeje za hranicemi Polska. Od té doby pozorujeme systematický nárůst podílu polských oken a dveří v obratu mezi zeměmi EU. To je možné díky vynikající kvalitě polských výrobků, inovativnosti a obchodní pružnosti polských podnikatelů," říká Paweł Wróblewski, ředitel Sdružení výrobců, dodavatelů a distributorů POLSKÁ OKNA A DVEŘE.

Modernost = kvalita, úspora energií a bezpečný nákup

graphs CZ-2Z polských oken a dveří jsou mezi českými zákazníky už po léta nejoblíbenější plastové výrobky.V roce 2012 byly do České republiky vyvezeny v hodnotě téměř 53 milionů eur. Plastová okna a dveře splňují vysoké nároky na úsporu energií, a proto nacházejí uplatnění také ve výstavbě pasivních domů. Polské podniky, které jsou vybaveny moderním strojovým parkem a výzkumnými středisky, opouštějí výrobky, které v případě oken dosahují součinitele prostupu tepla v hodnotě Uw = 0,6 W/(m2K) nebo méně. Proto jsou zárukou vynikající izolace a tepla v každém domě bez ohledu na povětrnostní podmínky.

Vynikajícími parametry se vyznačují také další polské výrobky z odvětví stavebních otvorových výplní a o jejich hodnotách se každého roku přesvědčí stále více českých spotřebitelů. Během posledních pěti let například velmi dynamicky vzrostl prodej výrobků z hliníku a také z litiny nebo oceli (nárůst objemu vývozu o 73,4 % a 42,3 % u každého segmentu). Aby polští výrobci splnili očekávání zákazníků, je jejich nabídka velmi široká a zahrnuje např. různé druhy prostorových konstrukcí, vrata, zádveří, výlohy, pokladní boxy, informační panely. Je důležité zmínit, že moderní technologie v případě výrobků z hliníku, litiny a oceli umožňují realizovat standardní i nestandardní, náročné tvary.

graphs CZ-3Polským výrobcům však nezáleží pouze na vysoké kvalitě výrobků, ale především na vysoké úrovni služeb, které poskytují svým českým zákazníkům. Vynikající organizace v exportních a logistických odděleních umožňuje realizovat rychlé dodávky a efektivně fungující zákaznická podpora a široká síť obchodních zástupcůje zárukou dostupnosti prodejního i poprodejního servisu v blízkosti místa bydliště.


logotypy UE ME IE  sentence

 

Vaše komentáře (3)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop