Instalace stínicí techniky na dřevostavbu. Co to obnáší a jaké jsou možnosti?

Instalace stínicí techniky na dřevostavbu. Co to obnáší a jaké jsou možnosti?

Komerční sdělení | Pondělí, 22. červenec 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevostavby mají svůj specifický způsob výstavby. Pokud přemýšlíte o integraci stínicí techniky do svého vysněného domu, nečekají vás žádné komplikace. Podívejme se, jaké máte možnosti instalace.

Výhody stínění od CLIMAXu


Stínicí technika od předního výrobce stínění CLIMAX, jako jsou venkovní žaluzie, předokenní hliníkové rolety nebo screenové rolety, má své velké výhody. Chrání váš interiér před vyhříváním, UV zářením a také zajišťuje vaše soukromí. Toto ekologické a energeticky nenáročné řešení pro zachování příjemného klimatu je navíc esteticky přitažlivým prvkem stavby a zvyšuje cenu vaší nemovitosti jako dlouhodobá investice.

Jak nainstalovat stínicí techniku?


Na rozdíl od cihlové stavby není možné použít okenní stavební překlad s dutinou pro stínicí techniku, který zajišťuje, že se stažené rolety nebo žaluzie ukryjí „do stěny" a nebudou zvenčí ani zevnitř viditelné. CLIMAX ale nabízí podobně elegantní řešení: podomítkové schránky se montují na hrubou stavbu se zateplovacími panely a následně se zaomítají. Podomítková schránka pojme jak nosič s pohonem, tak stažené lamely nebo látku.

Tato montáž je nekomplikovaná a neinvazivní, ale je dobré na ni myslet již při plánování. Ušetříte si pak hodně starostí, pokud byste chtěli tento způsob montáže aplikovat dodatečně.

V případě, že zvažujete venkovní hliníkové rolety, CLIMAX nabízí také nadokenní provedení. To se instaluje přímo nad okno do okenního výřezu a box je následně možné zaomítnout nebo nechat přiznaný. Box je uvnitř zateplený a přístup k revizní klapce je z interiéru.

Instalace stínící techniky u dřevostavby od Climaxu

obr.: Plánování vopřed vám umožní ukrýt stínění pod fasádu. Získáte tak čistý a elegantní design. Foto: Climax

Rychlá instalace stínicí techniky


Pokud již máte dřevostavbu dokončenou a plánujete instalaci stínicí techniky, nejsnadnějším způsobem, jak ji namontovat, je využití přiznaného boxu pro rolety nebo krycího plechu pro žaluzie.

Stínicí technika se namontuje v horní části okna, což může ubrat z výhledové části. O kolik přijdete, závisí na výšce okna. Počítejte s tím, že naskládané žaluzie vytvoří nábal o výšce 14 až 22 cm při jednom metru okna. Nemusíte se ale bát, tato výška se nenásobí, podstatnou část zabere nosič.

Venkovní rolety mají pevný box, kterého rozměr obdobně závisí na výšce okna. Zcela nenápadným boxem se chlubí screenová roleta Unirol 80. Stínění obstarává speciální látka, která se v boxu o výšce jen 8 cm ukryje na 2 m. Na fasádě si ji téměř nevšimnete, což je pro dřevostavbu ideální a vysoce elegantní řešení.

Instalace stínící techniky u dřevostavby od Climaxu

obr.: Krycí plech ukryje staženou žaluzii. Montuje se na již dokončenou stavbu. Foto: Climax

Stínicí technika s elektrickým ovládáním


Při instalaci stínicích systémů musíte mít na paměti způsob pohonu. Žaluzie i rolety lze ovládat klikou, ale pokud si vyberete praktičtější motorický pohon, který vám navíc umožní integraci stínění do inteligentní domácnosti, musíte počítat s vedením přívodu energie.

Nejedná se o velký zásah, ale každý motor potřebuje svůj vlastní přívod. Opět, plánujte předem a odměnou vám bude pohodlné a efektivní ovládání stínění.

Alternativou je stínění na solární pohon. To si žádnou kabeláž nevyžaduje – baterie, motor a solární článek se dodávají v setu. Kapacita baterie vystačí na běžný provoz a nabíjet se bude i bez přímého slunce. Navíc stáhnete provozní náklady na nulu.

Instalace stínící techniky u dřevostavby od Climaxu

obr.: Venkovní stínění od CLIMAXu je zárukou pohodlného bydlení a udržení příjemného klima v interiéru. Foto: Climax

Stínění od CLIMAXu


Instalace stínicí techniky na dřevostavbu není složitá a rozhodně se jí nemusíte obávat. CLIMAX doporučuje profesionální montáž, abyste se vyhnuli případným závadám a problémům s funkčností. Dopřejte si pohodlí bez starostí. Stiňte efektivně, stiňte s CLIMAXem.

Více informací o stínící technice CLIMAX→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop