Jak přirozeně zchladit dřevostavbu? Screeny jsou ideálním řešením

Jak přirozeně zchladit dřevostavbu? Screeny jsou ideálním řešením

Komerční sdělení | Neděle, 23. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Patří mezi nejprodávanější stínicí systémy letošního roku. Jsou nenápadné nebo naopak, dodají fasádě energický, odvážný vzhled. Umožňují vidět ven, ale zároveň odblokují až 96 % slunečního záření. Řeč je o screenových roletách Unirol, unikátním stínění od CLIMAXu.

Trápí vás horko a nehybný, nedýchatelný vzduch ve vašem domě? Léto je tady, a je tak na místě otázka, jak dosáhnout komfortního prostředí uvnitř vašeho domova, aniž byste museli volit nezdravé a neekologické varianty.

Screenové clony Unirol jsou obdobou klasických okenních rolet, avšak disponují speciální textilií a montují se zvenčí oken, čímž se jejich efektivita násobí. Stávají se tak výrazným vizuálním prvkem fasády, kterým můžete architekturu domu oživit, nebo zvolíte barvy, kterými ji nenápadně doplníte.

Screeny doplňují vzhled fasády, zároveň ale odblokují sluneční záření

obr.: Screeny doplňují vzhled fasády, zároveň ale odblokují sluneční záření. Foto: Climax

Screeny nabízejí několik klíčových výhod:


  • Kvalita vzduchu: Screenové rolety Unirol umožňují proudění vzduchu, což napomáhá k udržení svěžího a zdravého prostředí uvnitř vašeho domova.
  • Přírodní světlo: Díky svým vlastnostem umožňují screenové rolety Unirol průchod přirozeného světla, aniž by docházelo k přehřívání interiéru.
  • Obnovitelné zdroje energie: Možnost integrace solárních panelů pro nulové provozní náklady a snížení uhlíkové stopy. Tento inovativní přístup činí screenové rolety Unirol ekologicky šetrnou volbou.
  • Snadná recyklace: Produkty jsou navržené tak, aby byly snadno recyklovatelné na konci své životnosti. CLIMAX se zaměřuje na udržitelnost a minimalizaci odpadu.

Chlazení interiéru pro alergiky


Screenové rolety Unirol jsou ideálním řešením pro moderní dřevostavby, které kladou důraz na ekologii a efektivitu. Jejich použití může výrazně přispět k energetické úspornosti budovy, což se projeví nejen na nižších účtech za energie, ale i na menším dopadu na životní prostředí.

Na rozdíl od klimatizace, která chladí prostory, stínicí technika předchází jejich vyhřívání. Nebrání přirozenému větrání, ani nedochází k vysušování vzduchu a speciální látka odblokuje až 96 % slunečního záření.

Toto řešení oceníte zejména, když vám klimatizace způsobuje zdravotní těžkosti nebo jste alergici. Látka je zároveň natolik hustá, že je přirozenou protipylovou bariérou.

Screenové clony Unirol vás neochrání jen před horkem, ale také před UV zářením a pohledy sousedů

obr.: Screenové clony Unirol vás neochrání jen před horkem, ale také před UV zářením a pohledy sousedů. Foto: Climax

Estetika a funkčnost


Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé vybírají screenové rolety Unirol, je jejich estetický přínos. Mohou být navrženy tak, aby harmonizovaly s celkovým vzhledem domu, nebo naopak přidaly dynamiku a moderní vzhled. Dostupné jsou v široké škále barev a designů, které umožňují přizpůsobení jakémukoli architektonickému stylu.

Největší výhodou screenových clon Unirol je možnost vidět ven. Perforovaná látka je dostupná v několika stupních průsvitnosti. Protože Unirol v provedení Unirol 80 disponuje boxem o rozměru jen 8x8 cm, neubere vám jejich instalace z výhledové části okna. Unirol je tak zcela nenápadný.

Speciální textilie Unirolu umožňuje vybrat si různý stupeň průsvitnosti. Budete tak stínit i vidět ven

obr.: Speciální textilie Unirolu umožňuje vybrat si různý stupeň průsvitnosti. Budete tak stínit i vidět ven. Foto: Climax

Technologické inovace


Screenové rolety Unirol jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi, které zajišťují jejich snadné a pohodlné ovládání. Díky možnosti integrace do chytré domácnosti můžete rolety ovládat pomocí mobilní aplikace, dálkového ovladače nebo automatických čidel, která reagují na změny počasí a slunečního svitu.

Technické látky nabízí CLIMAX v mnoha barvách, vybrat si tak můžete zcela podle svého vkusu

obr.: Technické látky nabízí CLIMAX v mnoha barvách, vybrat si tak můžete zcela podle svého vkusu. Foto: Climax

Moderní stínění


Screenové rolety Unirol od CLIMAXu představují spojení moderní technologie, ekologické šetrnosti a estetického designu. Jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí zlepšit kvalitu svého bydlení, snížit energetické náklady a zároveň dbát na životní prostředí.

Navštivte webové stránky CLIMAXu pro více informací→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop