Jak vybrat stínění na dřevostavbu? Pomocí virtuální reality od CLIMAXu

Jak vybrat stínění na dřevostavbu? Pomocí virtuální reality od CLIMAXu

Komerční sdělení | Sobota, 18. květen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Žaluzie nebo screeny? Markýza nebo pergola? To jsou dilema, kterými si prochází nejeden majitel nemovitosti. Nejedná se rychlou koupu, ale o dlouhodobou investici, proto rozhodování pořádně promyslete. Nebo stínění rovnou vyzkoušejte pomocí AR aplikace od CLIMAXu.

Dřevostavby mají svůj specifický styl, jejichž estetika vyžaduje pečlivý přístup i k doplňkům jako je stínicí technika. Venkovní hliníkové žaluzie nebo screenové rolety jsou moderními, vysoce funkčními prvky a vyvstává tedy otázka: co si vybrat?

Jaké stínění je nejlepší pro dřevostavby?


Podívejme se na dva diametrálně odlišné produkty, které kromě stínění nabízejí i další unikátní vlastnosti.

Prvním skvělým zastíněním, je exteriérová předokenní žaluzie Z-90 Noval. Patří mezi nejprodávanější v nabídce CLIMAXu, a to zejména pro kombinaci výjimečných stínicích vlastností, zatemnění interiéru, které mezi venkovními žaluziemi nemá obdoby a její schopnosti větrat.

Profil lamely ve tvaru písmene Z zajistí dokonalé doklopení a tedy zatemnění a jejich pootočením budete stínit, ale i větrat zároveň. To zajistí neustálou výměnu čerstvého a přehřátého vzduchu, protože díky Novalu můžete mít pořád otevřená okna.

DrevoaStavby.cz Venkovní žaluzie jsou nejpopulárnějším typem stínění na trhu. Stíní, větrají i chrání soukromí

obr.: Venkovní žaluzie jsou nejpopulárnějším typem stínění na trhu. Stíní, větrají i chrání soukromí. Foto: CLIMAX

Trendem roka jsou screeny


Druhým unikátním produktem je screenová roleta Unirol. Tento typ stínění zažívá boom ze dvou důvodů. Prvním je skutečně minimalistický design a nejmenší box na trhu. Dvoumetrová látka screenové clony se ukryje v boxu o rozměru pouhých 8x8 cm. Na okně ji téměř nespatříte.

Druhým důvodem rostoucí obliby je specifická látka. Screeny stíní pomocí velkoformátové textilie, která je nehořlavá, recyklovatelná, voděodolná, snadno se čistí a má dlouhou životnost. To nejzajímavější ale tkví v průsvitnosti. Na výběr je několik stupňů od úplného zatemnění po možnost vidět ven a pořád ještě účinně stínit a chránit své soukromí.

Boční screenová clona Unirol od CLIMAXu je vynikajícím doplňkem bioklimatické pergoly

obr.: Boční screenová clona Unirol od CLIMAXu je vynikajícím doplňkem bioklimatické pergoly. Foto: CLIMAX

Pergoly nebo markýzy pro moderní terasy


I ve výběru stínění na terasu je několik možností. První jsou markýzy. Zastínění terasy pomocí technické látky vypnuté kloubovými rameny má dvě výhody. Ve svinuté poloze je markýza zcela nenápadná a na výběr jsou markýzy s designovými krycími boxy.

Druhou výhodou je barevná variabilita a snadná výměna látek. To zajistí snadnou opravitelnost a lehce ji zakomponujete do celkového architektonického stylu domu. Největší výhoda markýzy je i její největší slabostí. Zastíní jenom slunce dopadající svrchu.

Markýza je nanápadný stínicí prvek s vynikající schopností poskytovat stín na velké ploše

obr.: Markýza je nanápadný stínicí prvek s vynikající schopností poskytovat stín na velké ploše. Foto: CLIMAX

Bioklimatické pergoly stíní a větrají


Naproti tomu bioklimatická pergola Lamelino umí nejen stínit a zároveň větrat pomocí vrchních otočných lamel, ale s boční screenovou clonou snadno zastíní i nízké slunce. Hliníková pergola tak z terasy vytvoří přechodovou místnost a vy budete uvnitř i venku zároveň.

Její údržba je snadná a také zvedne cenu nemovitosti, protože se stane integrální součástí domu. Užijete si tak luxusní pohodlí a budete chráněni ze všech stran nejen před počasím, ale i zraky sousedů. Jak tedy vybrat?

Bioklimatická pergola Lamelino díky otočným lamelám zajistí odvétrávání horkého vzduchu z prostoru pergoly

obr.: Bioklimatická pergola Lamelino díky otočným lamelám zajistí odvétrávání horkého vzduchu z prostoru pergoly. Foto: CLIMAX

Vybírejte, co se vám líbí


Funkce jsou jedna věc, ale je lepší jednou vidět než stokrát slyšet. Proto je tu unikátní aplikace od CLIMAXu. Díky rozšířené realitě uvidíte ve svém mobilním telefonu, jak by to které stínění vypadalo přímo na vašem domě.

Aplikace umí simulovat pohyb slunce i funkce jednotlivých typů stínění. Snadno si vyberete i barvu a nemusíte se tak bát, že se vám výsledek bude líbit. Vyberte si na jistotu.

Zda upřednostníte markýzu nebo pergolu, CLIMAX vám dá záruku 4 roky a výrobek budete mít vždy vyrobený na míru pro jeho stoprocentní funkčnost. Dopřejte si radost a pohodlí. Stiňte efektivně, stiňte s CLIMAXem.

Se screeny od CLIMAXu si zachováte výhled, i když budete stínit. Vše díky speciálním vlastnostem technické screenové látky.1

obr.: Se screeny od CLIMAXu si zachováte výhled, i když budete stínit. Vše díky speciálním vlastnostem technické screenové látky. Foto: CLIMAX

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop