Tisk
Ubytování na stromě – hotel nejen pro ekoturisty

Ubytování na stromě – hotel nejen pro ekoturisty

Redakce | Středa, 11. květen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

V posledních letech nabývá na popularitě tzv. ubytování na stromě. Pro všechny, kdo chtějí mít klid, pobývat nerušeně v přírodě a zažít něco netradičního, je to ideální volba. Jeden takový stromový úkryt vznikl také nedaleko polárního kruhu na severu Švédska. Pojďme do něj společně nahlédnout.

Pro ekoturisty či milovníky severských zemí se otevřela nová možnost, jak strávit svou dovolenou. Na severu Švédska, nedaleko polárního kruhu, vyrostlo poblíž malé vesnice Harads ubytování přímo na stromě, které vypadá jako bunkr. Kolem kmene jednoho ze stromů byla zavěšena vylehčená hliníková konstrukce o rozměrech 4 x 4 x 4 metry.

Tímto způsobem upevnění chtěli tvůrci z architektonického studia Tham & Videgård Arkitekter vyjádřit lidskou sounáležitost s přírodou. Bunkr je obalen zrcadlovým sklem, takže jeho vnější povrch odráží okolní prostředí i nebe, vytvářeje tak maskovaný kryt.

Ubytování na stromě nabízí 360stupňový výhled

8304_001Celý interiér je zhotoven z překližky, přičemž okna umožňují 360stupňový výhled do okolní krajiny. Dispozice ubytování na stromě je uzpůsobena bydlení pro dvě osoby, které mají k dispozici dvojlůžko, obývací pokoj, malou koupelnu a dřevěnou terasu. Přístup do bunkru je provazovým mostem spojen s dalším stromem.

sectionBA_renderAby se předešlo srážce ptáků s reflexním sklem, byla na skleněné tabule nanesena průhledná ultrafialová barva, která je viditelná pouze ptákům.






8 důvodů, proč zkusit ubytování na stromě

Ubytování na stromě nabízí jedinečný zážitek z dovolené, který přitahuje stále více lidí, kteří hledají netradiční a působivé možnosti ubytování.

Tento typ ubytování má několik významných výhod:

  1. Spojení s přírodou: Ubytování na stromě poskytuje přímý kontakt s přírodou, což je ideální pro ty, kdo chtějí uniknout z městského ruchu a znovu se spojit s přírodním prostředím. Zvuky lesa, výhledy na okolní krajinu a blízkost divoké fauny a flóry umožňují hluboký relaxační zážitek.

  2. Unikátní zážitek: Nocleh ve stromovém domě je nezapomenutelným zážitkem, který se liší od běžného hotelového pobytu. Mnoho stromových domů nabízí originální architektonické prvky a design, který umocňuje pocit dobrodružství a romantiky.

  3. Soukromí a klid: Stromové domy často leží v odlehlých oblastech, což poskytuje výjimečnou úroveň soukromí a klidu. Hosté mohou užívat nerušený odpočinek daleko od hluku a shonu.

  4. Ekologické bydlení: Mnohé stromové domy jsou postaveny s důrazem na ekologickou udržitelnost, využívají lokální materiály, solární energii a další zelené technologie, což snižuje jejich ekologickou stopu.

  5. Překrásný výhled: Ubytování ve výšce nabízí často dechberoucí výhledy na okolní krajinu, ať už jsou to lesy, hory, jezera, nebo oceány. Tento aspekt přidává na exkluzivitě a estetické hodnotě pobytu.

  6. Zdravotní přínosy: Pobyt ve stromovém domě může mít pozitivní vliv na psychické i fyzické zdraví. Kontakt s přírodou a pobyt ve vyšších polohách, kde je často čistší vzduch, může pomoci snížit stres, zlepšit náladu a posílit imunitní systém.

  7. Příležitost pro dobrodružství: Pro milovníky dobrodružství nabízí stromové domy různé aktivity, jako je pěší turistika, pozorování ptáků, šnorchlování nebo jiné outdoorové sporty, které lze provozovat v bezprostřední blízkosti.

  8. Exkluzivita a personalizace: Mnoho stromových hotelů nabízí personalizované služby, které zvyšují pohodlí a zážitek z pobytu. To může zahrnovat vše od speciálních gastronomických zážitků po osobní průvodce po okolní přírodě.

Všechny tyto výhody dělají z ubytování na stromě atraktivní volbu pro ty, kdo hledají nezapomenutelný zážitek z dovolené.

8304_016 8304_038 8304_012 8304_013


Líbil se Vám článek?
gotop