Tisk
Moderní dřevostavby s novou generací oken RAND 2.0

Moderní dřevostavby s novou generací oken RAND 2.0

Administrator | Úterý, 19. květen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevěná okna již řadu let nezměnila design a to se rozhodl změnit valašský výrobce oken a dveří JANOŠÍK OKNA-DVEŘE. Přichází se zcela unikátní kolekcí oken RAND 2.0, která určuje nové trendy v moderní architektuře. Tři nové designy oken byly navrženy českým architektem Zdeňkem Fránkem.

Kolekce navazuje na úspěšná okna RAND, která firma uvedla na trh v roce 2012. RAND 2.0 řeší zcela nové dimenze osazení otvíracích oken jak z exteriéru, tak z interiéru. Všechny tyto prvky je možné propojit s bezrámovým systémem NOFRAME, který také značně rozšířil své možnosti. V provedení RAND se vyrábí i panoramatická posuvná okna, a to také s bezrámovým zasklením.

Dvě myšlenky, které změní okna

Exterier-03 014 final (kopie)Jakub Janošík, který stojí za celkovým konceptem RAND, říká, že hlavní pointou této kolekce nejsou okna, ale dvě myšlenky, které mají okna změnit celkově:

  • okna nemusí působit nudně, je to věc stylu...

Kolekcí RAND 2.0 ukazujeme, že okna nejsou jen nudné "šedesátosmičky" a "devadesátdvojky". Okna můžou spolutvořit charakter každého domu individuálně – jsme otevřeni novým podnětům, jak tento výrobek dělat ještě zajímavější. Máte svoji představu? "Nikdy neříkej, že něco nejde, protože pak se objeví někdo, kdo neví, že to nejde a udělá to."

  • nevyrábíme okna, rámujeme ty nejkrásnější obrazy...

Abyste se mohli nerušeně kochat nádhernými scenériemi okolní krajiny, směřovali jsme vývoj nových oken k jejich maximálnímu splynutí s domem a využití bezrámového zasklení. Díky němu není vůbec poznat, že tam okna jsou a okolní příroda je přímo u vás doma.

Interier-01 016 zavrene Final-001Interier-01 017 otevrene Final-001Nechte se okouzlit designovou kolekcí oken RAND s puncem nejvyšší kvality, založené na minimalistických liniích a subtilnosti, které společně s bezrámovými okny NOFRAMEdokážou podtrhnout individualitu domu.

Interier-02 017 zavrene Final-002Interier-02 018 otevrene Final-002 (1)Interiérové řešení oken RAND nabízí buď osazení ve špaletě, kdy i kubistické tvary oken podtrhnou moderní interiér, nebo plošné slícování, kdy je dosaženo maximálního splynutí okna s interiérem. Díky unikátní integrované konstrukci křídla za rám je umožněno vsazení okna do fasády domu tak, že i u otvíracích prvků je vidět pouze plocha skla. Vytvoří tak úžasně čisté detaily na fasádě domu. U exteriérového osazení navrhl Zdeněk Fránek variantu, kde je s fasádou slícována plocha okna v jednotnou.

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE určuje v oknech nové trendy

Interier-03 013 finalExterier-02 014 finalJANOŠÍK OKNA-DVEŘE vyrábí okna a dveře od roku 1926 a z té doby čerpali i veškeré podnměty k inovaci ve špaletových oknech. Pro konstrukci byla zásadní subtilnost křídel a rámu a možnost schování co největší části za fasádu, což se nakonec podařilo komplet. Vznikla tak bezrámová oknapro ničím nerušené výhledy.

Vizual 018 final-03Více o oknech RAND 2.0 na webu JANOŠÍK OKNA-DVEŘE.

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

  • Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Okna ARTEVO = velké pokušení mysli

    Většina lidí touží mít doma velká okna, aniž si je vědoma, jak moc ovlivňují naši psychiku. Důvodem jejich touhy je především moderní vzhled. Velká okna jsou technicky vzato…

  • Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

    Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná…

  • Jak vybrat správné zasklení?

    Jak vybrat správné zasklení?

    Proces výběru správného zasklení oken je důležitým rozhodnutím, které ovlivní vaše pohodlí a efektivitu domova. Už dávno nejde jen o to, zda budou vaše okna plastová, dřevěná nebo…

  • Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Ocenění pro okenní systém ARTEVO

    Vítězem prestižní soutěže German Design Award 2024 se na veletrhu FENSTERBAU FRONTALE 2024 stal nový okenní systém firmy REHAU Window Solution – ARTEVO.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop