Jedinečná výstavba srubových a rodinných domů v srdci Vysočiny nabízí klidné místo k bydlení

Jedinečná výstavba srubových a rodinných domů v srdci Vysočiny nabízí klidné místo k bydlení

Komerční sdělení | Středa, 13. květen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Velká část lidí, která by chtěla bydlet ve srubu či roubence, by při hledání stavebního místa volila poklidné místo u lesa s protékajícím potůčkem a všeobjímající zelení. Bohužel se již tato místa, kde je i z hlediska územního plánování možné stavět, téměř nedají najít. Častěji je tak k vidění opačný případ. Samostatný srubový dům umístěný mezi moderními domy, obklopený asfaltem a betonem. V samém srdci Vysočiny vzniká unikátní lokalita se záměrem koncepční výstavby srubových domů a tradičních rodinných domů v harmonickém souznění s přírodou.


Lokalita s názvem Zahrada ticha

Obec Batelov můžete najít zhruba 20 km od města Jihlavy v samotném srdci Vysočiny. Zde, na slunném jižním svahu v oblasti plné zeleně vzniká celkem 39 samostatných parcel s vybudovanými přípojkami na technickou infrastrukturu jejichž výměra se pohybuje v rozmezí od 808 m2 až po 1 690 m2.

Každý z pozemků je zasíťovaný (rozvody NN, plynovod, vodovod, splašková kanalizace, dešťová kanalizace) ve výstavbě je zahrnuta páteřní komunikace, včetně veřejného osvětlení.

Jedná se unikátní a první lokalitu v České republice, která umožňuje koncepční výstavbu srubových a rodinných domů s využitím dřevěných fasád, zelených střech a dalších prvků, které svým řešením budou maximálně respektovat a souznit s přírodou.

archetyp-1-prijezdova-cesta-k-domu


"Architektonické návrhy srubových domů od projekční a architektonické společnosti R-Plan, s.r.o."


archetyp-1-navrh-sruobveho-domu-R-Plan


Srubové a rodinné domy se sedlovou střechou

Pro tuto lokalitu jsou již předem určeny podmínky, které se vztahují na prostorového uspořádání. Mimo tuto podmínku jsou přípustné pouze dva typy staveb.

Dovoleny jsou srubové stavby se sedlovou střechou nebo rodinné domy se sedlovými střechami, které budou doplněny o dřevěné obložení. U domů je zde stanovena maximální podlažnost 1 až 2 NP + podkroví.

Je možné si zvolit jakýkoli nosný konstrukční systém například dřevostavbu, zděný konstrukční systém, železobetonovou konstrukci, atd. Preferovány jsou primárně venkovní povrchové úpravy z tradičních materiálů, jako je bílá omítka, kámen a dřevo.

Projekční kancelář R-Plan, s.r.o. navrhuje individuální stavby dle přání zákazníků a tak, aby respektovaly dané požadavky k výstavbě (sedlové střechy, maximální využití dřeva, kamene, příp. bílých omítek). Srubové stavby následně realizuje Jiří Přemysl Urban pod záštitou své firmy Sruby Jiří Urban.

archetyp-1-srubova-stavba-se-sedlovou-strechou

obr.: Archetyp 1: srubové stavby se sedlovou střechou.

archetyp-2-rodinny-dum-se-sedlovou-strechou

obr.: Archetyp 2: Rodinné domy se sedlovými střechami.


Ve spojení s přírodou

Tato oblast nemá sloužit pouze pro účely individuálního bydlení, ale současně jako místo, které svým charakterem bude scelovat místní komunitu.

Zároveň nabízí plnohodnotné vyžití pro celou rodinu a trávení volnočasových aktivit přímo v místě bydliště. Na své si zde přijdou rodiny s dětmi, vášniví sportovci a milovníci přírody.

V okolí naleznete vodní plochy, centrální ohniště s posezením, altány, dětská hřiště, fotbalové hřiště, tenisové kurty a další. Dále se zde nachází tělocvična jednota Sokol, fotbalový klub, Sbor dobrovolných hasičů a také místní organizace Moravského rybářského svazu.

zelen-kolem-domu

obcanska-vybavenost-vodni-plocha-v-lokalite

nove-vznikla-lokalita-CR-sruboVych-rodinnych-domu

obr.: Na níže uvedené adrese je možné nahlédnout na přehled pozemků s vyznačením, kde je možné stavět Archetyp 1 a Archetyp 2.


Více informací o projektu výstavby srubových a rodinných domů: www.bydlenibatelov.cz

Více informací o projekční a architektonické společnosti R-Plan, s.r.o.: www.r-plan.cz

Více informací o stavbě srubových konstrukcí z kulatin Sruby Jiří Urban: www.ju-sruby.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop